Stem Health Unirea

Despre Stem Health Unirea

Stem-Health Unirea este prima banca de celule stem cu procesare si depozitare exclusiva in Romania, deschisa in cadrul Centrului Medical Unirea in parteneriat cu grupul Hygeia. Banca de depozitare a fost înfiintata în septembrie 2008 si este una dintre cele mai moderne banci de depozitare a celulelor stem din Europa, oferind cele mai înalte standarde pentru procesarea si depozitarea sângelui cordonului ombilical.

Banca Stem-Health Unirea a stabilit noi standarde de excelenta privind primirea, controlul, procesarea si depozitarea celulelor stem.

Drept urmare, banca de depozitare ofera conditiile cele mai fiabile si sigure pentru depozitarea celulelor stem.

Banca Stem-Health Unirea implementeaza procese care respecta întru totul standardele Europene cerute de Agentia Nationala de Transplant, precum si procedurile FACT – NETCORD, o agentie de acreditare recunoscuta la nivel international în domeniul depozitarii celulelor stem din sângele cordonului ombilical.

Respectarea acestor standarde si procese va garanta o calitate excelenta, o siguranta maxima, un control sistematic si o îmbunatatire continua a fiecarui proces individual.

Stem-Health Unirea participa la mai multe programe de cercetare în colaborare cu importante centre de cercetare din Europa, iar o parte dintre angajatii sai sunt participanti directi la câteva dintre aceste programe.

Laboratorul Stem-Health Unirea este situat chiar în cadrul Centrului medical Unirea Baneasa , in imediata vecinatate a maternitatii Regina Maria si acopera o suprafata de aprox 200 de metri patrati.
Functionarea acestuia a inceput in mai 2009, dispune de cel mai modern echipament si implementeaza procese si standarde testate si dovedite în mod stiintific, fiind acredita de Agentia Nationala de transplant la sfarsitul lunii aprilie 2009 .

Laboratorul Stem-Health Unirea lucreaza 7 zile pe saptamâna, 365 de zile pe an pentru a asigura nivelul maxim de izolare si viabilitate a celulelor stem.

Expertiza initiala pentru procesarea si depozitarea celulelor stem a fost oferita de banca americana de depozitare a sângelui din cordonul ombilical New England Cord Blood Bank (NECBB). Personalul laboratorului Stem-Health Unirea a fost instruit la partenerii nostri Stem-Health Hellas.

Ulterior, angajatii laboratorului, asistati de medici si specialisti de la spitale din Romania, Grecia si din alte centre internationale de cercetare, continua sa îmbunatateasca procesele si productivitatea bancii Stem-Health Unirea.

În cadrul Stem-Health Unirea activeaza o Comisie Stiintifica. Aceasta urmareste progresele înregistrate de cercetarea din domeniul celulelor stem, precum si evolutia studiilor clinice pentru tratarea bolilor incurabile.

Stem-Health Unirea dispune de un sistem de control al calitatii care monitorizeaza întregul set de procese pe care le presupune colectarea, procesarea si depozitarea celulelor stem.

Pentru informatii suplimentare:

  • Contactati-ne prin e-mail la office@stem-healthunirea.ro sau
  • Contactati-ne la numarul de telefon 0372 715 327 sau 021 269 34 01/02 si 0728 314 314 –telefon de urgenta
  • Completati formularul de înregistrare de pe site-ul nostru

www.stem-healthunirea.ro